Инициативните комитети  “Заедно за Лилково и Ситово“ откриха днес с

...
Инициативните комитети  “Заедно за Лилково и Ситово“ откриха днес с
Коментари Харесай

С водосвет откриха новия път за Лилково

Инициативните комитети   “Заедно за Лилково и Ситово “ откриха през днешния ден с водосвет построения път, чакан от хората повече от 20 години.

Специално на церемонията беше поканена само Дани Каназирева, която отряза лентата и пожела на хората безаварийно шофиране. В качеството си на регионален шеф тя съумя да се пребори за финансиране и ремонт на трасето до Лилково.

Трасето с дължина 9 километра, където липсваше асфалтова настилка, е ремонтирано. Пътната структура е уплътнена, възобновени са канавките и водостоците, построени са нови подпорни стени.



Хората, участвали на водосвета, припомниха с какви огромни компликации са се сблъскали, настоявайки за ремонт на рисковия път. В началото на 2021 година инициативните комитети за следващ път алармираха институциите за дългогодишния проблем, предупреждавайки, че ще стартират митинги.  

“Изключително съм щастлива, че най-сетне има прекрасен път до Лилково и зимата няма да остави още веднъж обитаемоте места откъснати от света. Изпълнихме дадената дума ”, сподели Дани Каназирева. 

Тя показа, че откакто е била сезирана от инициативните комитети и след извършени диалози  с премиера Бойко Борисов и Министерство на регионалното развитие, били обезпечени средства за реорганизация на пътя до Лилково в сектора от републиканската пътна мрежа, след разклона за Бойково до Брезовица. Лично Бойко Борисов инспектира няколко пъти почналия ремонт. 



„ Дадох дума като регионален шеф и през днешния ден виждаме резултата. Пътят е подготвен, уголемен с бордюри към ската, направена е отводнителна система ”, уточни някогашният регионален шеф.

Тя изясни, че в една доста напрегната година, от една страна поради пандемията, само че и в политически проект, е било доста мъчно да се поеме такава отговорност и да се обещае на хората, че след повече от 20 години ще имат път до двете планински села. 

„ Успях да защитя този план пред премиера тогава Бойко Борисов, който постоянно е реагирал неотложно за всеки един проблем в нашия район. За страдание от две години всичко е в цялостен застой. Свлачището и компрометирания път от него след Храбрино към този момент година и половина не е допряно. Пълно безучастие и безнаказаност. Пътищата са в безобразно, неподдържано положение и там, до където спряхме с моя екип е застинал всеки един план за Пловдивска област “, акцентира Каназирева и още един път изрази страдание, че ремонтът няма да продължи до Смолянска област, какъвто е бил първичният план.



Димитър Балев от инициативния комитет “ Заедно за Лилково “ благодари на Дани Каназирева за поддръжката.

„ Вие сте един от дребното политици, които застанаха зад нас и опазиха идеята ни. Ние от съвсем 30 години се молим безусловно за асфалт и да се направи по този начин пътят, с цел да може най-малко обикновено да се минава. Няма да го забравим в никакъв случай! ”, сподели Балев.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР